IlkkaPorttikivi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kurjistamispolitiikka

Tampereella ei varaa kasvattaa koulujen luokkakokoja

Tampereen talous on tiukoilla, eikä vähiten valtionosuuksien leikkausten myötä. Tuki luokkakokojen pienentämiseksi menetettiin valtion nykyisen hallituksen säästöjen nimissä. Luottamustehtävässäni olen saanut yhteydenottoja siitä, että useassa tamperelaisessa koulussa suunnitellaan pakon edessä esimerkiksi 1.–3.-luokkien yhdistämistä kahdeksi isommaksi luokaksi. Kouluissa on myös muita kahden eri vuosiluokan yhdistämissuunnitelmia.

Kurjistamispolitiikan logiikan puute

- Kumma juttu, Pikku-Mustan yliopiston filosofi sanoi talonmiehen koiralle. - Minä en ollenkaan ymmärrä tuota Juha Sipilän logiikkaa.

Koira katsoi filosofia kysyvästi.

Rajat kiinni? Punavihreiden maahanmuuttodilemma

Olen seurannut paljon tätä pakolaiskeskustelua ja kannan korteni kekoon ihmettelemällä. Kyllästyin keskusteluun, jossa tarvitsee todistella eettistä paremmuuttaan ja kohottaa itsetuntoaan ylitsevuotavalla humaaniudella ja maahanmuuttomynteisyydellä. Tiedettä ja omaa järkeä saa käyttää.

Miksi samat ihmiset, jotka puhuvat ympäristön suojelemisesta ja kestävästä kehitetyksestä haluavat edistää maapallon ylikansoittumista? He haluavat tukea kehittyvien maiden hallitsematonta lisääntymistä ottamalla tänne kaikki ihmiset, joita kotimaat eivät enää pysty elättämään.

Pitäisikö EU:lta vaatia takaisin Nobelin rauhanpalkinto?

Yhä useammat ovat alkaneet tuoda esiin mielipiteenään, että Barack Obamalle 2009 annettu rauhanpalkinto olisi syytä vaatia takaisin. Kuten muistanette, tuo päätös palkinnon saajasta herätti jo heti tuoreeltaan hämmästelyä ja vakavaakin kritiikkiä. Jokseenkin yhtä suurta polemiikkia herätti EU:n valitseminen palkinnon saajaksi 2012. Sekä tuo rauhanpalkinto, että EU:n suoritusten mainonnassa käytetty "Euroopan rauha ja vakaus", joutuvat sangen erikoiseen valoon, kun otetaan tarkasteluun se, että tuo "rauha ja vakaus" alkaa yhä useammin näyttää tältä:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä